Hardloopsokken ontwerpen?

Let op! De configurator werkt het beste op een tablet of een pc

Welke mogelijkheden hebben wij bij de hardloopsokken

compressie sokken

Wat zijn de perfecte hardloopsokken? Dat kunnen wij helaas niet voor jou bepalen, dit is voor iedereen anders. Welke sokken gebruik je nu en vind je prettig, vertel ons dit en wij kunnen samen kijken om dit te evenaren of te verbeteren. Wel kunnen wij aangeven wat de verschillen zijn tussen de verschillende materialen en toepassingen, waardoor jij kan kijken wat het beste bij jou past.

De hardloopsokken hebben 3 functies:

  • Zorgen dat de voet op temperatuur blijft
  • Vocht afvoeren
  • Comfort, een goede aansluiting in de schoen

Materiaal

Voor de hardloopsokken gebruiken wij normaal polyester of polyamide als basis voor de sokken. Deze garens nemen geen vocht op maar voeren het vocht af. Katoen daarintegen neemt vocht op en is daarom niet aan te raden voor een hardloopsok. Door het natte katoen ontstaan er schuurplekken en blijven de voeten vochtig. Natuurlijke materialen zoals merino wol voeren goed het vocht af en bevatten antibacteriële eigenschappen en dat is weer gunstig tegen stinkende voeten.

Voetbed van de sokken

Het voetbed van de hardloopsokken is heel persoonlijk. Wij kunnen het voetbed dun breien zoals de rest van de sok of juist een dikker voetbed maken met plush waardoor je een zachter voetbed krijgt wat meer demping geeft bij het rennen. Hierbij moet je ook rekening houden met de sokken die je aanhad toen je je hardloopschoenen kocht. Zweet je veel, neem dan bijvoorbeeld sokken met Merino wol erin, deze wol voert goed het vocht af. Al is alleen het gedeelte bij de tenen en de hak van Merino wol, dit is al voldoende.

Compressiekousen

De compressiesokken zijn erg populair geworden in de afgelopen jaren. Wij kunnen een compressiesok maken als  lange enkelsok tot en met de lengte van een kniesok. De compressiesokken zorgen voor de stimulatie van de bloedsomloop. Hiermee voorkom je verzuring van de spieren en blessures. Let op! 

Wassen en onderhoud van de sokken

De compressiesokken kun je wassen op 30 graden. Doe de sokken NOOIT in de droger, maar hang ze op het wasrek. Heb je gekozen voor polyester of polyamide sokken en blijven er geurtjes aan hangen? Was de sokken dan met een deodoriserende conditionor, zoals de Basefresh van Nikwax.

Runningsokken

Extra opties runningsokken

Contact

nl_NLNederlands