fbpx

Hieronder een uitgebreidere uitleg over de opties van de sokken

Plush

Wat is plush eigenlijk? Plush zijn allemaal kleine lusjes die aan de binnenkant van de sok zitten. Hierdoor wordt de sok dikker en zachter. De kleine lusjes zijn te vergelijken met de lusjes waarmee een badhanddoek is bedekt. Op de foto rechts zie je een sok binnenste buiten gedraaid, waardoor je de lusjes goed kunt zien.

Toepassingen van plush

Voetzool met plush

Standaard maken wij bij de meeste sportsokken een plush voetzool. Behalve bij hardloopsokken, wielren sokken, fancy sokken en casual sokken. 

Voetbed en enkel met plush

Bij de lange sportsokken maken wij standaard alleen het voetbed met plush. Op de afbeelding hieronder is een sok afgebeeld met een melange grijs voetbed en enkelbescherming van plush.

Vlakke voet

Bij de hardloop sokken, casual sokken en de fancy sokken gebruiken wij geen plush aan de voet. Deze zijn volledig vlak.

Mesh

Bij een mesh inzet in de sokken wordt een gedeelte van de sok anders gebreid waardoor er grotere openingen in de sok ontstaan. Hierdoor ontstaat er een betere koeling en vochtafvoer.

Toepassingen van mesh

Boven op de voet

Met name bij sporten als hardlopen hebben de schoenen aan de bovenkant ook al een open structuur waardoor een mesh op de bovenkant van de voet deze open structuur doorzet. Dit zorgt voor een optimale ventilatie van je voet.

Runningsokken

Achter op de kuit

De mesh op de achterkant van de kuit is natuurlijk alleen maar van toepassing op de langere sportsokken. Bij sporten waar bijvoorbeeld ook nog eens scheenbeschermers worden gedragen die geen lucht doorlaten, is het wel prettig dat je extra ventilatie aan de achterkant van het been hebt.

Voetbalsokken
en_GBEnglish (UK)
nl_NLNederlands en_GBEnglish (UK)